אבן יסוד חשובה ביותר עבור לוחם התלויה בהכרה והפנמת הכללים של השיטה על בורייה.
את הטכניקה לומד הלוחם מהפעם הראשונה שרגליו דורכות על משטח האימון- החל מהורדת הנעליים והגרביים והשמעות לכלל ההליכה והלבוש במועדון וכלה בדרך הדיבור וההיאבקות עצמה במהלך קרב.
טכניקה בהגדרה המילונית היא שם נרחב המתאר את: אמנות הביצוע ושיטת הביצוע של עבודה/יצירה או השלמתה של משימה.
הלוחמה בשיטת לחימה משולבת מורכבת ממספר שיטות אומנות לחימה שונות המבוססות על קראטה, היאבקות, גיאוג'יטסו ברזילאי וגם איגרוף ואיגרוף תאילנדי.
השלבים הנדרשים מהלוחם בדרך לתרגול הטכניקה הם קודם כל חיקוי מכוון – המדריך מדגים ומבצע תרגיל /עמידה בצורה מסוימת ועל התלמיד לחזור אחריו ולתרגל את אותו התרגיל /אותה העמידה שוב ושוב.
הדרך ללמוד ולפתח טכניקה מתחילה בחיקוי ושינון ומסתיימת ביוזמה ובהתאמה אישית של כל לוחם לעצמו.
האופן בו מסביר כל לוחם לעצמו את השלבים של הפעולה והדרך לזכור אותה אינדווידואליות לכל לוחם ולוחם, התוצאה תהיה בסופו של דבר דומה.
העמידה הראשונה שהלוחמים לומדים היא העמידה ביוי- ברכיים מכופפות מעט מבט ממורכז ודרוך ושני ידיים מושטות קדימה עם שני אגרופים קמוצים מעל לברכיים.
המדיטציה בתחילת האימון /בסופו כל לוחם עוצם את העיניים למספר דקות זהה – מה שעובר בראשו של כל לוחם אינדווידואלי לכל לוחם באופן אישי אבל כולם יושבים באותה התנוחה, ועוצמים את העיניים באותו הזמןו
יש לוחמים שיתפסו תרגיל /עמידה /קאטה בצורה מהירה ויש לוחמים שידרשו לתרגל מספר רב של פעמים על לזיכרון של הפעולה בצורה המדויקת הרצויה.
הטכניקה – האופן בו יבצעו בסופו של דבר את הפעולה תיבחן בקרב ברגע האמת, במבחן חגורה.
גווני החגורות משקפים את היכולות הטכניים של כל לוחם ולוחם.
זמן האימון לא חייב להיות שווה אבל התוצאות בזמן המבחן כן.
על כל הלוחמים בצבע חגורה מסוים להכיר ולשלוט בתרגילים מסוימים המתאימים לשלב בו הם נמצאים ובכל שלב הם לומדים ומתפתחים לכיוון השלב הבא.
כחלק מהאימון בטכניקה מאמנים הלוחמים את חבריהם בגווני החגורות בשלבים הנמוכים מהם תרגילים ובכך משמרים את הידע והטכניקה של השלבים המוקדמים גם כשהם כבר בשלב מתקדם יותר.
לימוד הטכניקה נעשה באמצעות הגוף שמדגים אך הוא נחשב ליסוד שכלי מובהק משום שכולו נשען על הזיכרון שמתקיים במוח/שכל. היכולת לשנן ולחכות פעולה ולחזור אליה שוב ושוב היא מפגן כוח של השכל שמעביר את המסרים לגוף.
לימוד, אימון ופיתוח מתמיד של טכניקת הלחימה ישפיעו על הדרך בה תתבצענה העמידות וההתקפות במטרה להפיק מהן את מקסימום הכוח המהירות והיציבות של הלוחם בקרב.
יש לאמן את הלוחם בטכניקה בד בבד עם פיתוח הגוף והנפש – בלימוד טכניקה יש גם יסוד סזיפי לפעמים עשוי לשעמם בגלל חזרה מרובה על אותם התרגילים שוב ושוב.
על הלוחם להבין להפנים ולהכיר בחשיבות של לימוד תרגול וביצוע הטכניקה בצורה מושלמת כדי להתקדם הלאה.
היכולת לשנן ולזכור היא יכולת חשובה מאוד של לוחם שתסייע לו בכל נדבכי החיים גם יחד.